Voor volwassenen

Speciaal voor volwassenen hebben wij educatie programma’s

Vogelcursus voorjaar 2020

Vogelcursus voorjaar 2020

Op 17 maart start er een vogelcursus in het Hertenkamp Enkhuizen. De cursus is bestemd voor iedereen die meer over (herkennen van) vogels willen weten.  In de cursus worden diverse onderwerpen zowel in theorie als praktijk behandeld: hoe herken ja een vogel?  De topografie van de vogel (bouw, kenmerken, geluid, herkennen) herkennen van gezang, wat is een goed vogelboek en welke informatie kun je er in vinden, welke kijker is het meest geschikt?

Nu we het voorjaar inglijden wordt er speciale aandacht aan de tuin, weide- en watervogels gegeven. Baltsen is het gedrag dat vogels vertonen in het voorspel. Dit gaat meestal gepaard met een speciale zang of roep. Dit kunnen we goed bekijken en beluisteren tijdens de excursies.

De cursus wordt gegeven in samenwerking met de KNNV afd. Hoorn door professionele docenten en deskundigen vogelaars op dinsdag avond: 17, 24 31 maart, 7 april van 19.30 – 21.30, de excursies zijn op zaterdag 21, 28 maart 4 en 11 april. De avonden worden gegeven in het Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. 

Deelname aan deze cursus kost  € 80,00.
Jongeren tot 18 jaar, studenten en leden van de KNNV afd. Hoorn krijgen 10% korting.  De kosten zijn inclusief lesmaterialen, maar exclusief de rijkosten tijdens de excursies.  

Kijk in de agenda voor de data en inschrijving