Educatie

De NME is een professionele afdeling met een programma in Natuur en Milieu Educatie voor het onderwijs, met name voor de basisschool.

Kerndoel is het ondersteunen van leerkrachten bij het verzorgen van praktische natuur-, milieu-, techniek- en wetenschap lessen. 
Natuur en Milieu Educatie (NME) voor de basisschool draagt bij aan de ecologische basisvorming. Dit leidt doorgaans niet direct tot gedragsverandering, maar meer tot een grotere betrokkenheid en een breder draagvlak. Bij de leerlingen van het basisonderwijs denken wij aan het gezegde “jong geleerd is oud gedaan”.

Jaarlijks een nieuw programma: 
Via de website www.nmewestfriesland.nl is het NME-aanbod voor het basisonderwijs in West-Friesland digitaal gebundeld. 
Jaarlijks, rond half mei ontvangen alle scholen in ons werkgebied, Oostelijke West Friesland (ca. 120 scholen), een uitnodiging om het programma te bekijken en te reserveren. Elke school heeft zijn eigen unieke inlogcode.

Schoolaccount:
Elk Nieuwe (boekings)jaar krijgt u bij de eerste aanmelding (met uw inlogcode) in het systeem het verzoek om de gegevens van de school te controleren en te actualiseren. Deze zijn van belang voor een goede werking van het systeem. U krijgt de (automatische)bevestiging binnen 24 uur op het door u ingevulde emailadres. Op uw accountpagina vindt u tevens het overzicht van de bestellingen in de afgelopen jaren.

Goed om te weten: Naast de aangeboden activiteiten ligt bij ons een schatkamer voor veel uitgewerkt lesmateriaal en methodes over uiteenlopende natuur en milieu onderwerpen. Wilt u een les voorbereiden over vlinders, bomen of afval, dan vindt u bij ons wellicht aanvullend materiaal in de vorm van boeken, werkbladen en/of zoekkaarten.